fbpx
32.5 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Citește și:

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor: Un Gol pentru Viață”, care a unit mai mulți agenți economici pe un teren sportiv, iar drept rezultat au fost adunate fonduri pentru crearea unei camere senzoriale pentru copiii cu dizabilități ce frecventează grădinița 37 din Bălți. Totodată, cinci familii în care cresc copii cu autism au primit produse alimentare și de igienă.

Acceptarea diversității și dorința de a crea o comunitate bălțeană mai echitabilă, asta și-a propus să realizeze echipa Structurii Teritoriale de Asistență Psihopedagocică în parteneriat cu agenții economici din municipiul Bălți.

NATALIA CECHINA, psiholog SAP Bălți: „Suntem prezenți deja la a doua ediție a Cupei Companiilor. Ediția din anul anul acesta este cu titlul: „ACCEPTĂ-MĂ!”. De ce „ACCEPTĂ-MĂ!”? pentru că are două scopuri esențiale, și anume: inițierea dezvoltării unei camere senzoriale pentru copiii cu dizabilități din cadrul IET 37, și acordarea suportului material pentru cinci familii a copiilor cu dizabilități.”

Participanții la campionat, dar și toți cei veniți la eveniment, au donat bani pentru a fi aproape de copiii din Instituția de Educație Timpurie numărul 37, unde va fi amenajată o cameră senzorială, iar astfel va fi promovată incluziunea în instituțiile de învățământ al copiilor cu CES.  

ANASTASIA ROTARU, managera IET 37 Bălți: „În instituție avem 20 de copii cu cerințe educaționale special și 13 copii cu autism. Această cameră are nevoie de foarte multe echipamente ce ține de motricitatea senzo-motorie a copiilor cu CES, ceea ce va facilita un process calitativ și va facilita procesul educational mai bun pentru acești copii.”

Agenții economici antrenați în campionat, spun că idea de a combina sportul cu o acțiune caritabilă, s-a născut în primăvara anului trecut, iar ediția din acest an este o confirmare că astfel de activități sunt necesare în municipiul Bălți. În total, pe terenul de joc s-au întâlnit cinci echipe de jucători, iar rudele și prietenii au ocupat locurile de suporteri activi.

ALEXANDRU CECHINA, agent economic: „Așa într-o glumă între companii, între administratorii companiilor să facem un meci, un turnir de fotbal. Atunci am gândit să nu se petreacă doar pur și simplu așa, dar să fie ca o caritate, să putem ceva contribui la societatea noastră. Sentiment de bucurie, și un sentiment de o contribuție enormă pentru copiii ăștia mai speciali.”

DENIS RĂILEAN, agent economic: „Din compania noastră fiecare angajat a donat salariul lui pe o zi. Asta nu e mult, dar pentru cineva e mult. Vrem să facem să implicăm mai multe echipe, pentru că din start erau mai puține, iar acum când s-a aflat că organizăm turneul acesta, au mai vrut încă trei echipe să participe. Posibil la toamnă să încercăm să organizăm iar, și deja să nu fim cinci echipe, dar zece echipe.”

În urma campaniei de colectare de fonduri organizate în cadrul campionatului, au fost adunați peste 25 de mii de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Accesul la semnătura electronică calificată va fi facilitat

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere a dispozitivelor de...

/METEO/ Maxime de +40 de grade. Cum va fi vremea astăzi, 16 iulie

Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi, 16 iulie 2024, maxime de până la +40 de grade. Noaptea mercurul în...
  sursa: cursbnm.md