Brânza de capră, cu gustul său picant și textura sfărâmicioasă, și-a câștigat reputația de a fi una dintre cele mai sănătoase alegeri de brânză care există.
Brânza de capră furnizează grăsimi sănătoase, este mai ușor de digerat pentru multe persoane decât brânzeturile din lapte de vacă și este chiar puțin mai săracă în calorii și grăsimi decât alte brânzeturi.
Furnizează grăsimi sănătoase:
O porție de brânză de capră integrală oferă aproximativ șase grame de grăsimi, dintre care o mare parte sunt grăsimi saturate. Chiar dacă grăsimile saturate și-au câștigat reputația de a fi nesănătoase și „periculoase” pentru inimă, există multe dovezi că nu este așa.
Grăsimile sănătoase sunt o parte importantă a fiecărei diete, deoarece grăsimile ajută la facilitarea absorbției nutrienților, la producția de hormoni, protejează sănătatea neurologică și multe altele.
Este o sursă bună de proteine și calciu:
Având o porție sau două de produse lactate de înaltă calitate pe zi, incluzând brânza de capră și alte brânzeturi crude, acestea pot furniza aproximativ 10 la sută până la 30 la sută din necesarul zilnic de calciu, în funcție de tipul specific.
Furnizează probiotice (bacterii benefice):
Datorită procesului de fermentație la care sunt supuse brânzeturile în timpul maturării, brânza de capră maturată/proaspătă (și alte brânzeturi crude fabricate din lapte crud de vacă sau de oaie) au adesea un conținut ridicat de probiotice, inclusiv thermophillus, bifidus, bulgaricus și acidophilus.
Furnizează vitaminele B, cupru și fosfor:
Combinația de proteine, calciu și fier poate contribui la susținerea formării oaselor și ajută la absorbția anumitor minerale, esențiale pentru copii și adolescenți.
Poate fi mai ușor de digerat:
Laptele de capră poate fi o alegere bună pentru unele persoane care nu pot digera laptele de vacă, deoarece structura sa chimică este ușor diferită.
Poate ajuta la reducerea foamei și a poftelor.
sursa. libertatea.ro
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.