fbpx
16.8 C
Бэлць
duminică, septembrie 8, 2024

/VIDEO/ De la medic anatomopatolog până la profesor de art terapie este doar un pas. Află istoria Inei Palamari

Citește și:

Din dragostea față de artele frumosului, dar și față de familia sa, Ina Palamari a renunțat la meseria în domeniul medicinei și acum câțiva ani și-a dedicat viața copiilor din municipiul Bălți. Chiar dacă de mică își dorea să crească mare și să devină medic anatomopatolog, acum, tânăra este unul dintre cei mai buni mentori de art terapie din oraș.

 INA PALAMARI, profesor de art terapie: „Eu am studii în medicină, sunt soră medicală. În copilărie visam să devin medic anatomopatolog. Eu mereu le spun părinților să nu le spună copiilor e este asta. Dar, viața mea s-a răsturnat în cealaltă direcție și eu am înțeles că vreau să creez. Arta în viața mea a fost mereu și respectiv am învățat pentru a deveni pedagog, după care lucrând împreună cu copiii am descoperit art terapia. Am învățat și acest lucru îmi permite să înțeleg mai bine sensul lucrărilor copiilor.”

Scopul pe care și l-a pus Ina încă de la început nu este cel de a obține perfecțiunea în lucrările copiilor, ceea ce contează este ca elevii să cunoască cât mai multe direcții ale artei și să se simtă bine și încrezuți în ceea ce pot și sunt capabili să facă.

INA PALAMARI, profesor de art terapie: „Copii ne motivează la noi fapte, la noi perfecționări. Odată cu nașterea celui de al doilea fecior, numele lui este Lucian, de aceea studioul de numește LUCI, anume el a fost „fondatorul” acestui studiou. El a descoperit în mine o mare dragoste față de copii. Eu voiam să deschid o asemenea școală, studiou, unde creativitatea să de unească cu energia minunată, iar noi să o putem dărui tuturor.”

Copiii sunt încântați de activitățile pe care le fac în cadrul studioului și spun că se simt foarte bine la ore, pe lângă asta au posibilitatea să participe și la concursuri.

ECATERINA GROZA, elevă: „Mă atrage mai mult să desenez pe pânză cu acril și toate tehnicile pentru a desena sunt foarte frumoase. Eu am participat la concurs „Mărțișorul copiilor” și am luat gradul întâi.”

MIROSLAVA MOZGOVOI, elevă: „Eu la acest studiou învăț cum să desenez, cum să modelez din lut, cum să desenez cu acuarela.”

ANA-MARIA POTOROACĂ, elevă: „Aici eu mă simt ca acasă, eu prietenesc aproape cu toți colegii. Eu de mică iubesc să desenez și încerc să mă perfecționez în acest domeniu.”

ANASTASIA MOLCEANOVA, elevă: „Îmi place foarte mult să desenez. Mă simt aici ca acasă.”

VALERIA PALAMARCIUC, elevă: „Îmi place să pictez și să fac din plastelină și din lut. Aici cel mai mult îmi place să desenez cu acuarela.”

ALEXANDRA ZINOVI, elevă: „Eu vin aici, la acest superb studiou, deoarece cred că nu este cea mai frumoasă, cea mai distractivă din oraș, dar din toată lumea. Noi aici uneori glumim, ne expunem părerea.”

SIMONA OCINSCHI, elevă: „Am o impresie bună, este foarte interesant aici, poți să te dezvolți.”

Copii pot frecventa studioul de creativitate începând cu vârsta de 3 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

MEC s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar...

Peste 1000 de persoane, angajate în câmpul muncii în luna august

În luna august 2024, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a facilitat angajarea a 1.103 persoane. Dintre acestea, 666 sunt...
  sursa: cursbnm.md