fbpx
19.2 C
Бэлць
marți, septembrie 17, 2024

/VIDEO/ Grădină senzorială pentru copiii cu CES, un proiect inovator la L.T. „George Coșbuc” din Bălți”

Citește și:

O grădină senzorială pentru copiii cu CES a fost amenajată în curtea Liceului Teoretic „George Coșbuc” din Bălți

 

Am rămas foarte impresionată și eu cred că această grădină senzorială va fi foarte benefică pentru copiii noștri, pentru copiii cu CES și nu numai. Cred că după o zi încărcată de câte 7 lecții, va fi un moment de relaxare și le va fi ușor să activeze mai departe.”

„Sunt extrem de bucuroasă pentru acest liceu, pentru toți copilașii și părinții care sunt aici, dar și pentru întregul municipiul Bălți. Este ceva deosebit și dacă anterior auzeam din alte țări că există locușoare speciale senzoriale, acum și astăzi a fost posibil a fi deschisă această grădină senzorială.”

„Copiii se simt aici mai liberi, am observat că mergea copilul și pipăia toate aceste lucruri. Ma impresionat foarte mult. Am văzut că-i place foarte mult aici în grădină.”

Grădina senzorială a fost amenajată în patru zone.

Sorin Popescu, psiholog, mentor în cadrul proiectului: „Grădina senzorială este un concept nou pentru Republica Moldova. Este împărțită în patru zone. Acolo este zona de grădinărit, unde copii pot să facă activități fie cu plantele, fie în pământ. Aici avem zona tactilă, zona unde sunt două panouri senzoriale, unde copii pot să meargă și să atingă diferite straturi. Iată acolo avem zona de odihnă, zona zen. Este aleea senzorială care cuprinde în sine foarte multe, la fel stimulează tactil, mai ales picioarele. Este recomandat de mers pe alee desculț.”

În Liceul Teoretic „George Coșbuc” își fac studiile 29 copii cu cerințe educaționale speciale.

VIORICA BUJOR, directoare L.T. „Georghe Coșbuc”: „Acest proiect are foarte multe beneficii atât pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, cât și pentru întreaga comunitate educațională. Acesta este un spațiu care anterior nu a fost valorificat, un spațiu destul de mare care astăzi a prins viață și acest spațiu este securizat și este accesibil tuturor celor 1581 de elevi.”

DANIELA ȚURCAN, psihologă școlară: „Grădina senzorială este un instrument valoros din punct de vedere al sănătății mintale și bunăstării generale, care are de fapt scopul de a promova starea emoțională și psihologică a întregului colectiv.”

ALA GRIGORENCO, cadru didactic de sprijin: „Diversitatea activităților care urmează să fie prestate în această grădină va fi una valoroasă pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru că vom pune accent pe dezvoltarea tuturor domeniilor de dezvoltare a copiilor, pornind de la dezvoltarea fizică, dezvoltarea socio-emoțională și relaționare.”

Proiectul este implementat de CCF Moldova, în colaborare cu Ministerul Educaţiei și cu sprijinul financiar al Germaniei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Caz ieșit din comun la Căușeni. O mamă și-a omorât copilul de cinci ani după ce ia tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie

Caz ieșit din comun la Căușeni. O mamă și-a omorât copilul de cinci ani după ce ia tăiat gâtul...

Fals: Moldova nu intenționează să deschidă Ambasadă în Kiribati

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) infirmă zvonul privind deschiderea unei misiuni diplomatice în Kiribati. „MAE stabilește relații diplomatice pentru a întări...
  sursa: cursbnm.md