fbpx
16.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

Prețul ouălor de găină a crescut până la 40 de lei

Citește și:

Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua comercială, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Daniela Turculeț, a specificat că majorarea prețurilor este cauzată de scumpirea furajelor pentru păsări.

„Un alt motiv ar fi creșterea prețului la energia electrică și gaz, întrucât în hale sunt utilizate resurse energetice pentru întreținere, pentru funcționarea incubatoarelor și a ventilatoarelor”, a spus Daniela Turculeț.

La începutul acestei luni, prețul pentru 10 ouă varia între 18 și 24 de lei la piețele din țară și de până la 29 de lei în magazine, astfel costul ouălor s-a majorat cu circa 50%.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md