fbpx
21.2 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

/VIDEO/ Află povestea Cristinei Lupu din Ungheni. Tânăra produce jucării inedite în atelierul său

Citește și:

Jucării cu personalitate, confecționate din textile naturale și inofensive pentru copii. Magia are loc în atelierul Cristina Lupu, din Ungheni, o jurnalistă care a decis în concediu de îngrijire a copilului să-și amenajeze un loc în care să creeze lucrări hand-made, dedicate micuților.  

CRISTINA LUPU, antreprenoare: „Acum practic 6 ani a venit ideea mea când am aflat că voi deveni mămică, ulterior după ce copilul un pic a crescut, am hotărât să realizez visul care apăruse în perioada când am început să gust și eu din experiența asta de a fi mamă”.

Ochii, gura, nasul, dar și alte detalii pentru jucăriile create de Cristina sunt confecționate din ață sau stofă brodată, așa ca să nu prezinte un pericol pentru copii. Tânăra spune că în scurt timp a înțeles că astfel de jucării sunt căutate și de alți părinți și a decis să-și extindă mica afacere, angajând o persoană.

„După ce noi croim materialul, deci ajung așa niște bucăți fâșii de textil, ele merg la brodat, deci avem o mașină de brodat ochii, năsucul. Totul este sigur pentru copii. După asta mergem și coasem detaliile, cum ar fi urechile sau mânuțele și iată ajunge următoarea etapă așa produsul.”

„Am înțeles că asta caută și alte mămici și alți părinți și da ele sunt potrivite de la vârste 0 luni practic, pentru că jucăriile noastre sunt din textile naturale, sunt cu detalii brodate, ochi, năsuc, nu avem deci detalii detașabile și din plastic sau fier”.

Jucăriile confecționate în atelierul Cristinei pot fi găsite în mai multe magazine din țară.

„Noi ulterior am început să distribuim jucăriile noastre și prin alte magazine, avem parteneri unde puteți găsi în magazinele atât din Chișinău cât și în alte orașe din Republica Moldova și încercăm să fim și pe mediul online”.

Cristina Lupu a reușit să-și lanseze afacerea grație suportului financiar oferit de Uniunii Europene și ODA. Ea spune că își dorește ca jucăriile sale să fie transmise din generație, în generație.

„Jucăriile noastre nu e doar să transmitem niște obiecte sau nu sunt niște obiecte de joacă doar, dar ele sunt, au valoare atât emoțională cât și ne propunem ca ele fiind durabile, ne propunem ca ele să fie transmise din generație în generație ”.

Uniunea Europeană investeşte 22,8 milioane de euro pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă şi durabilă în regiunile Ungheni şi Cahul. Iniţiativa EU4Ungheni va implica în perioada 2019-2025 municipiul Ungheni şi localităţile sale învecinate din raion.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

O poloneză de 13 ani a născut în toaletă în timpul unei excursii

Tânăra mamă și nou-născutul au fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Oświęcim,...

Prima autostradă care va uni malurile Prutului. Va fi o premieră pentru ambele țări

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a anunțat că în luna iunie a acestui an...
  sursa: cursbnm.md