fbpx
19 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 27, 2024

/VIDEO/ La Bălți a fost creat un Consiliu de Transparență. Care este rolul lui

Citește și:

În municipiul Bălți a fost creat un Consiliu de Transparență, care va avea drept scop monitorizarea problemelor din domeniul sănătății, educației, agroalimentar, administrație publică și reducerea actelor de corupție, care pot avea loc în activitatea acestora.   

 

OLGA JACOTA-DRAGAN, Asistentă universitară la USARB: „Scopul meu este să monitorizez sectorul educației, întru cât consider că este unul dintre cele mai importante domenii în oricare societate, pe lângă domeniul sănătății, a justiției, protecției sociale. Întru cât o societate bine educată, acolo unde este garantat procesul educațional la nivel înalt, este o siguranță spre viitor.”

TAMARA MORAR, Șefa Direcției Relații cu Publicul, primăria Bălți: „Principalul obiectiv al consiliului este monitorizarea sau analiza gradului de transparență a instituțiilor publice, inclusiv administrației publice locale și rolul său este unul consultativ ca să vină cu anumite propuneri de îmbunătățire a transparenței locale.”

LIVIA GOLOVATÎI, Coordonatoare de proiect AO CASMED: „Credem că, crearea Consiliului de Transparență în municipiul Bălți este un pas foarte important pentru a asigura accesul la informații corecte, inclusiv despre sistemul de sănătate, odată ce suntem parte a acestui consiliu, atât ca organizație, dar și ca cetățean ne va fi mai ușor să putem monitoriza cum au loc bugetarea cheltuielilor pentru domeniul de sănătate.”

Consiliul a fost creat de Clinica Juridică Bălți și primăria municipiului, în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”.

OLESEA TABARCEA, Directoarea Clinicii Juridice din municipiul Bălți: „Asociația Obștească Clinica Juridică din Bălți, împreună cu Primăria municipiului Bălți lansează un instrument inedit, nou, care va guverna transparența în municipiul Bălți. Va fi un instrument care va întruni mai mulți reprezentanți din societatea civilă, din diferite sectoare cum ar fi, sectorul educației, sectorul de sănătate, sectorul agroalimentare, care vor putea pune la discuție de la egal la egal împreună cu reprezentanții administrației publice problemele din sectorul său.”

SEGIU MAIHAILOV, Directorul executiv AO Pro Cooperare Regională: „Am susținut 16 organizații, iar una dintre aceste organizații este Clinica Juridică. Au fost implicați diverși actori, reprezentanți ai administrației publice locale, reprezentanți a instituțiilor publice, cetățenii, cel mai important grup de inițiativă, alte instituții și entități care prestează servicii în municipiul Bălți.”

Proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție” este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În regiunea de Nord, partener al proiectului este A.O. „Pro Cooperare Regională”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ În zona Lacului Orășenesc au loc lucrări de curățare a râului Răuțel. Bălțenii: „Am vrea și iazul”

Autoritățile din Bălți au demarat procesul de curățare a râului Răuțel în zona lacului Orășenesc cu scopul de a...

Canicula se reîntoarce. În weekend e Cod Galben de căldură

Canicula se reîntoarce. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru zilele de weekend Cod Galben de Caniculă. Pentru ziua de...
  sursa: cursbnm.md