fbpx
-2.7 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

/VIDEO/ Peste 500 de oameni au participat la sfințirea Policandrului de la Mănăstirea din Glinjeni

Citește și:

Peste 500 de creștini și înalte fețe bisericești au venit la Mănăstirea „Sfânta Treime” din satul Glinjeni, raionul Fălești, pentru a marca Înălțarea Domnului, dar și pentru a sărbători încheierea lucrărilor de construcție și sfințirea Policandrului. La eveniment au fost prezenți zeci de erarhi și preoți, dar și Mitropolitul Vladimir.

„Maica stareță a făcut o minune dânsa fiind laică, a muncit peste hotare și toți banii pe care i-a câștigat împreună cu rudeniile sale, i-a depus aici ca să înființeze această mănăstire. Ne mândrim, ne bucurăm, am fost și la sfințirea ei chiar la început. Acum am venit cu toți creștinii ortodocși  din partea acesta, cu arhiereii noștri să ne bucurăm de acest eveniment important.”

Maica stareță Anastasia recunoaște că după ani buni de muncă și cu ajutorul enoriașilor și-a văzut visul împlinit.  

„Suntem cu multă bucurie în suflet că s-a săvârșit construcția mănăstirii și creștinii pleacă acasă toți bucuroși că, cu ajutorul Domnului am săvârșit sfânta liturghie, ne-am rugat, am cerut pace, milă, ploaie, dragoste și credință multă.”

În fața mănăstirii a fost așternut un covor din iarbă pe care au mers toți preoții prezenți la eveniment, iar după ritual enoriașii au putut lua câte un mănunchi acasă.

„Peste iarbă au trecut arhiereii, creștinii iau iarba, se sfințește prin harul Duhului Sfânt, o duc acasă, dau și la animale, fac și ceaiuri, fac și băi cei care sunt bolnavi, este cu harul Duhului Sfânt.”

În a patruzecea zi de după Paște, oamenii și-au spus Hristos s-a Înălțat și s-au împărtășit.

„Noi am venit la sfânta mănăstire, Înălțarea Domnului, s-a sfințit Sfântul Policandru, e o tradiție, o stimă și un respect, față de invitați.”

„Să ne rugăm pentru bunul Dumnezeu, pentru sănătatea copiilor. La Înălțarea Domnului se sfințește ce este. E foarte important pentru suflet.”

„Am venit să ne împărtășim, să ascultăm sfânta liturghie. E foarte mare sărbătoare, plăcut că noi am sosit, am petrecut rugăciunea.”

„La apus de soare/ Pe timp răcoros/ Ai venit Tu Doamne la Isus Hristos/ Ți s-a făcut jale de durerea Lui/ De ținta înfiptă în inima Lui.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două vinuri spumante moldovenești, în top 10, la concursul „Effervescents du Monde 2023” din Franța

Vinurile spumante moldovenești au obținut cinci medalii de aur și șapte medalii de argint în cadrul concursului internațional „Effervescents...

Igor Grosu, la Forumul Primarilor: Parlamentul va reexamina Codul electoral în vederea înăspririi sancțiunilor privind coruperea alegătorilor

După scrutinul local din această toammă, Parlamentul va reexamina Codul electoral în vederea înăspririi sancțiunilor privind coruperea alegătorilor. Declarația...
  sursa: cursbnm.md