fbpx
19.7 C
Бэлць
vineri, mai 3, 2024

/VIDEO/ Soldații ruși epuizați se plâng de condițiile în care sunt obligați să lupte: „Am făcut foamea”

Citește și:

Asaltul Rusiei în estul Ucrainei a adus Moscovei un relativ succes pe câmpul de luptă, însă aceste câștiguri au venit la pachet și cu nemulțumiri din partea soldaților trimiși de Putin în țara vecină. După mai bine de 100 de zile de război, luptătorii ruși dau semne de epuizare și cer o anchetă privind condițiile precare de pe front. „Am suferit de foame și de frig. Pentru o perioadă semnificativă, am fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar”, se plâng militarii din armata lui Putin, relatează digi24.ro, cu referire la The Guardian.

Pe măsură ce conflictul se prelungește, unii luptători au făcut publice apeluri către Vladimir Putin pentru o anchetă privind condițiile de pe câmpul de luptă și dacă desfășurările lor pe front sunt legale.

Soldații ruși se plâng că superiorii le ignoră problemele

În două videoclipuri, luptătorii din estul Ucrainei, controlat de Rusia, s-au plâns de condițiile precare și de durata lungă a serviciului pe front, care duc la epuizare. „Am suferit de foame și de frig”, au declarat luptătorii din regimentul 113 din Donețk, controlat de Rusia, într-un videoclip postat online. „Pentru o perioadă semnificativă, am fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar”.

„Având în vedere prezența noastră continuă și faptul că printre membrii personalului nostru se află persoane cu probleme medicale cronice, persoane cu probleme psihice, apar multe întrebări care sunt ignorate de către superiori”, au adăugat luptătorii.

Totodată, în cadrul unui interviu, un soldat rus care a luptat în apropiere de Kiev, Harkov, iar acum se află în estul Ucrainei, a afirmat că este epuizat, spunând că a contactat chiar un avocat și s-a plâns că nu și-a văzut soția de luni de zile.

„Am luptat în Ucraina de la începutul războiului, au trecut mai bine de trei luni”, a declarat pentru The Guardian Andrei, care servește în cadrul Brigăzii 37 de pușcași cu motor a Gărzilor Separate, cu sediul în Buriatia, în Siberia.. „Este epuizant, întreaga mea unitate vrea o pauză, dar conducerea noastră a spus că nu ne poate înlocui în acest moment”.

Comentariile sale sunt în concordanță cu rapoartele despre dificultățile Rusiei în ceea ce privește rotația trupelor sale epuizate. Eforturile de înrolare au fost îngreunate deoarece Rusia nu a declarat în mod deschis război împotriva Ucrainei. Kremlinul a continuat să insiste să o numească o „operațiune militară specială”.

„Armata rusă este bine adaptată la campanii scurte, de mare intensitate, definite printr-o utilizare intensă a artileriei”, au scris Michael Kofman și Rob Lee într-o nouă analiză a capacităților armate ale Rusiei.

„În schimb, este slab concepută pentru o ocupație susținută sau un război de uzură care ar necesita o mare parte din forțele terestre ale Rusiei, cum este exact conflictul în care se află. Armata rusă nu are la dispoziție cifrele necesare pentru a se adapta cu ușurință sau pentru a roti forțele în cazul în care o cantitate substanțială de putere de luptă este blocată într-un război.”

Pentru oamenii de la sol, acest lucru a însemnat un serviciu epuizant, marcat de lupte acerbe împotriva unui inamic călit în luptă, motivat să își apere patria.

„Cele trei luni de luptă par mai lungi decât cei patru ani pe care i-am petrecut servind în armată pe timp de pace”, a declarat Andrei. „Am contactat deja un avocat online care mi-a spus că, prin lege, generalul ne poate ține aici până la expirarea contractului nostru, așa că nu putem face prea multe.”

Aceste unități profesioniste ar putea fi unele dintre cele mai norocoase ale Rusiei, deoarece bărbați recrutați din republicile controlate de Rusia în Donețk și Lugansk spun că au fost aruncați în luptă cu foarte puțină pregătire. Videoclipurile au arătat că unii luptători au fost lipsiți de echipament de bază, cum ar fi vestele de protecție, și sunt înarmați cu puști vechi.

„Mobilizarea noastră a fost făcută ilegal, fără certificare medicală”, a declarat un alt soldat care a afirmat că servește în regimentul 107 din Donețk, loial guvernului rus. „Peste 70% dintre cei de aici au fost anterior retrași din activitate pentru că nu pot lupta din punct de vedere fizic. Peste 90% nu au luptat niciodată și acum au văzut pentru prima dată un Kalașnikov. Am fost aruncați pe linia frontului”.

Televiziunea de stat rusă a susținut că acești soldați ar trebui să fie pregătiți să lupte pentru patria lor, dar localnicii au descris străzi goale și oameni ascunși pentru a evita o campanie de recrutare acerbă în zonele controlate de Rusia în estul Ucrainei.

Între timp, numărul victimelor în rândul ofițerilor ruși este în creștere. Un reporter al postului de stat Rossiya-1 a declarat că generalul-maior Roman Kutuzov a fost ucis în timp ce conducea în luptă forțele din estul controlat de Rusia. Dacă se confirmă, el ar fi cel puțin al patrulea general rus care a fost ucis în luptă din februarie, iar Ucraina susține că numărul este mai mare.

„Generalul a condus soldații în atac, de parcă nu sunt suficienți colonei”, a scris jurnalistul rus Alexander Sladkov într-o postare pe Telegram.

Oficialii occidentali au declarat că ofițerii de rang mediu și inferior ai Rusiei au suferit, de asemenea, pierderi grele „deoarece sunt ținuți la un nivel de responsabilitate fără compromisuri pentru performanța unităților lor”.

„În mod similar, ofițerii de rang mic au fost nevoiți să conducă acțiunile tactice de cel mai mic nivel, deoarece armata nu dispune de cadrele de subofițeri foarte bine pregătiți care îndeplinesc acest rol în forțele occidentale”, a declarat serviciul britanic de informații

Rusia a folosit, de asemenea, luptători plătiți pentru a-și întări forțele de la începutul războiului. Se estimează că a desfășurat între 10.000 și 20.000 de mercenari, inclusiv luptători ai Grupului Wagner, în ofensiva sa din Donbas, a declarat un oficial european în aprilie.

Aceste unități au raportat, de asemenea, pierderi de mare amploare.

Vladimir Andanov, un soldat veteran Wagner din Buriatia, ar fi fost ucis în luptele din estul Ucrainei la sfârșitul săptămânii trecute. Moartea sa a fost confirmată de presa regională și de organizațiile militare rusești.

El luptase anterior în Siria și în Donbas, unde a fost acuzat de participare la execuții extrajudiciare.

Luna trecută, doi presupuși luptători ai Grupului Wagner din Belarus au fost acuzați de uciderea unor civili în apropiere de Kiev, devenind astfel primii mercenari internaționali care au fost acuzați de crime de război în Ucraina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Canada va acorda un sprijin financiar Guvernului de la Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorul energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății...

/VIDEO/ Trebuie să achite peste 1 milion de lei. Consiliul nou strânge roadele celui vechi

Consiliul raional Sîngerei va achita celor doi vicepreședinți, scoși din funcție anul trecut, aproape un milion de lei recalcul...
  sursa: cursbnm.md