fbpx
7.5 C
Бэлць
luni, mai 13, 2024

Echipa lui Alexei Navalnîi a confirmat decesul acestuia

Citește și:

Alexei Navalnîi a murit, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al acestuia, Kira Iarmîș, citând confirmarea primită din partea mamei politicianului de opoziție. De asemenea, echipa sa solicită ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei, transmite moldova1.

„Alexei a fost ucis. Moartea sa a avut loc pe 16 februarie, la ora 14:17. ora locală, conform mesajului oficial către mama lui Alexei”, a declarat purtătorul de cuvânt Kira Iarmîș, într-un mesaj în rusă și engleză publicat sâmbătă pe platforma de socializare X.

„Un angajat al coloniei a spus că trupul lui Navalnîi se află acum în Salehard. A fost ridicat de anchetatorii de la Comitetul de Anchetă. Acum se fac investigații. Solicităm ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei sale”, potrivit postării.

Amintim că autoritățile închisorii au anunțat vineri că Navalnîi a murit după ce și-a pierdut cunoștința în urma unei plimbări.

Totodată, unii dintre cei mai apropiați aliați ai lui Navalnîi au avertizat că rudele sale nu au fost informate cu privire la moartea lui, o cerință a legii, dându-le motive de speranță.

„Nu există niciun motiv să credem în propaganda de stat. Ei au mințit, mint și vor continua să mintă. Nu te grăbi să-l îngropi pe Alexei”, a scris pe Telefram, Leonid Volkov, aliatul lui Navalnîi.

Această speranță a dispărut acum, după ce mama lui Navalnîi și unul dintre avocații săi au zburat la Yamal, lângă Cercul Arctic, pentru a vizita colonia penală de înaltă securitate unde fusese deținut Navalnîi.

Politicianul în vârstă de 47 de ani a fost arestat și închis în 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a urmat cu succes un tratament în urma otrăvirii sale cu un agent neurologic, în ceea ce aliații săi credeau că este o încercare de a-l ucide, ordonată de Kremlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului

Într-o lume tot mai dominată de digitalizare şi inteligenţa artificială, un pilon al sensibilităţii umane rămâne dorul, acel sentiment...

/VIDEO/  Premieră la Naționalul Bălțean. „Omul care aduce ploaia” va fi jucat pe 16 mai

„Lăsați-mă în pace. Da, Da, eu îl iubesc și ce  mai vreți de la mine. – Ați auzit, băieți,...
  sursa: cursbnm.md