fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

1378 de apeluri la serviciul de asistență medicală de urgență: Un bebluș s-a născut în ambulanță, iar o gravidă din Drochia a fost transportată de urgență la Chișinău

Citește și:

Din cele 4740 de apeluri înregistrate la Serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112, pe parcursul zilei de astăzi, 1378 de apeluri au revenit serviciului de asistență medicală de urgență. Ninsorile abundente şi drumurile înzăpezite au creat dificultăți de deplasare pentru mai multe autosanitare care merg la solicitări.

Șapte ambulanțe au fost deblocate cu suportul salvatorilor, pentru ca acestea să poată ajunge la pacienți.

În ceea ce privește urgențele medicale, toate solicitările au fost preluate cu succes și toate ambulanțele au ajuns la pacienți.

Mulțumesc oamenilor care au sărit la 2:40 noaptea să dezăpezească o ambulanță care transporta un pacient grav spre SR Telenești. Mulțumesc echipajului care a primit nașterea în autosanitară la primele ore de dimineață. Mămica și băiețelul sunt bine și se află în siguranță în maternitatea Ungheni. Mulțumesc echipelor de medici implicați în consultarea și transportarea reușită a unei gravide cu o stare complicată din Drochia la Soroca pentru stabilizare, și apoi la Institutul Mamei și Copilului, Chișinău. Mămica a fost de urgență operată, și pe lume a venit încă un băiețel”, a scris Ministra Sănătății, Ala Nemerenco pe pagina s-a de Facebook.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia a lovit din nou Ucraina cu atacuri masive cu drone. A fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres. Deocamdată...

Peste 10.000 de alegători sunt așteptați astăzi la urnele de vot pentru alegeri locale noi

La urnele de vot sunt așteptați 10 766 de alegători. În cele 9 localități au fost deschise 13 secții de...
  sursa: cursbnm.md