fbpx
4.7 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

144 de încălcări semnalate de observatorii Promo-Lex. Ce încălcări au fost la Bălți

Citește și:

Până la ora 09:00 observatorii Promo Lex au semnalat 141 de incidente, 44 dintre ele au fost deja remediate. La Bălți la o secție de vot la primele ore ale dimineții secția nr 21 a avut probleme de conexiune la internet, iar în secțiile 28 și 30 urnele de vot nu au fost sigilate conform procedurii legale.

„Până la ora 9, 44 de incidente au deja prelucrate. Cu regret, au fost 4 cazuri de restricție a accesului observatorilor la secția de votare 1, orașul Cahul, secția 202 sectorul Rîșcani Chișinău, secția 58 sectorul Botanica și secția 32 la fel Botanica. În toate aceste cazuri a fost necunoașterea legislației electorale de către membrii comisiei electorale”, a precizat Nicolae Panfil, director de program Promo Lex.

Alte încălcări semnalizate țin de problemele tehnice și conexiunea de internet.

Alte încălcări au fost înregistrate din cauza deficiențelor tehnice. Au avut loc erori, 7 la număr ce ține de înregistrarea participanților, prezentarea în program a datelor. Au avut loc în secția 21 în orașul Bălți, secția 56 Botanica, secția 27 Filipeni, Leova, secția 289 Condrița, Chișinău, 144 Botanica, Chișinău, 276 Bubuieci și secția numărul 2 din Drochia”, a precizat Nicolae Panfil, director de program Promo Lex.

Atle incidente țin de deficiențe ale camerelor video care înregistrează scrutinul electoral, încălcarea secretului votului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Număr record de participanți la concursul de eseuri, lansat de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Tinerii și-au primit premiile

Cei mai ingenioși 6 elevi din întreaga țară, care au participat la concursul de eseuri cu tema: „Marea Unire...

/VIDEO/ Moment istoric în nordul țării: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești, la Bălți

Într-o ceremonie plină de solemnitate, astăzi, la Bălți, a fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești. Momentul este...
  sursa: cursbnm.md