fbpx
24.1 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

263 de infectați cu COVID-19 în Republica Moldova. Starea pacienților

Citește și:

148 dintre cele 263 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în Republica Moldova, sunt femei. Totodată potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății 15 dintre cei cu coronavirus sunt copii.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a prezentat noi detalii despre starea pacienților cu COVID-19. Potrivit ministrei 45 de persoane sunt în stare gravă, dintre aceștea 32 sunt internați la Spitalul Toma Ciorbă. 86 dintre cei 127 de pacienți din această instituție medicală au o stare de gravitate medie și satisfăcătoare. 

La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt 15 copii și 5 adulți. 14 persoane au o stare de sănătate de gravitate medie, iar 6 stare satisfăcătoare.

La Spitalul Republican sunt internate 13 persoane, 12 cu evoluție gravă și una de gravitate medie. La Spitalul Ministerului Sănătății sunt 60 de persoane cu COVID-19, șase pacienți au o stare de gravitate medie, iar 54 au o stare satisfăcătoare. 

Potrivit Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu începând de astăzi va fi activat și spitalul Clinic Municipal Sfântul Arhanghel Mihail din capitală.
Totodată autoritățile vor amenaja un spital „de câmp” la Moldexpo unde vor fi internate persoanele infectate cu coronavirus, cu o capacitate de 700 de paturi.

Potrivit datelor oficiale în prezent în RM sunt înregistrate 263 de cazuri de COVID-19 și 110 de cazuri suspect. Totodată în țară s-au înregistrat 2 decese provocate de infecția cu coronavirus, iar 13 persoane au fost tratate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md