fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

30 de zile de arest în penitenciar pentru deputatul Alexandr Nesterovschi. Irina Lozovan va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Citește și:

Deputatul neafiliat Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de către magistrații de la Judecătoria Ciocana. Totodată, deputata Irina Lozovan va sta în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Irina Lozovan, anterior membră a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), este banuită în două cauze penale.

Procurorul general a anunțat de la tribuna legislativului că fosta socialistă este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Lozovan figurează într-un caz care ilustrează cum aceasta împreună cu soțul ei, Pavel Gârleanu, i-au promis sume mari de bani primarului de la Ocnița, în schimbul ca acesta să renunțe a mai fi membru în PSRM și să adere la Partidul „Renaștere”, un nou „proiect” politic al Partidului „Șor”, interzis în Repubilca Moldova.Toate acestea s-ar fi întâmplat în luna martie 2023, imediat cum irina Lozovan a părăsit fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor.

În privința lui Alexandr Nesterovschi bănuirea se referă la corupere pasivă, pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitor de către o persoană cu funcție de demnitate publică de bunuri ce nu i se cuvin pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale.

O altă cerere a procurorului general se referă la acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, iar a treia la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali sau a participanților la referendum în modalitatea normativă, pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari.

Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost aleși deputați pe lista Partidului Socialiștilor, pe care l-au părăsit în luna martie 2023. În mai, cei doi deputați au anunțat că aderă la Partidul Renaștere, la care mai târziu au aderat și alți doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...

Cetățenii pot vedea gradul de vulnerabilitate. Cât veți plăti în funcție de gradul atirbuit

Cetățenii care au depus cereri pentru compensații pot vedea gradul de vulnerabilitate atribuit în cabinetul personal. În funcție de gradul...
  sursa: cursbnm.md