fbpx
15 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

33 de agenți electorali au murit din cauza căldurii în ultima zi a alegerilor naționale din India

Citește și:

Cel puţin 33 de agenţi electorali au murit din cauza căldurii excesive în ultima zi a alegerilor naţionale din India, sâmbătă, în statul Uttar Pradesh (nord), a anunţat un responsabil electoral. Țara se confruntă cu o succesiune de valuri de căldură excepţionale, cu recorduri de temperatură de peste 52 de grade Celsius, notează Digi24.ro.

„O compensaţie financiară de 1,5 milioane de rupii (18.000 de dolari) va fi oferită familiilor celor decedaţi”, a anunţat duminică Navdeep Rinwa, directorul general al alegerilor din statul Uttar Pradesh.

India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura record de 52,9 grade Celsius, valoare care ar putea fi revizuită însă după ce departamentul meteo va verifica senzorii de la staţia care a făcut înregistrarea.

Miliarde de persoane din Asia, inclusiv în ţara vecină Pakistan, s-au confruntat cu temperaturi caniculare – o tendinţă care, potrivit unor oameni de ştiinţă, s-a agravat din cauza schimbărilor climatice.

În timp ce canicula afectează o parte din ţară, statele nord-estice Manipur şi Assam s-au confruntat cu ploi torenţiale în urma ciclonului Remal, care a provocat, vineri, inundaţii în mai multe zone.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md