fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

57 de localități au fost deconectate parțial de la energia electrică

Citește și:

57 de localități din 7 raioane din Republica Moldova au fost deconectată parțial de la energia electrică. Totul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare cu intensificări ale vântului, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

„Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică, urmare a codului portocaliu și a condițiilor complicate a vremii, precipitații sub formă lapoviță și ninsoare cu intensificări ale vântului, au fost deconectate parțial de la energie electrică 57 de localități din 7 raioane. În teren lucrează echipele specializate pentru restabilirea consumatorilor. Pentru prevenirea situațiilor de risc, dar și lichidarea consecințelor legate de condițiile meteo nefavorabile, în țară acționează 760 de specialiști din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, dar și drumari”, se menționează în comunicatul IGSU.

Până în acest moment, la lucrările de curățire și presurare a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 212 unități de tehnică și 170 de persoane din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, fiind împrăștiate peste 2300 de tone de material antiderapant.

Drumuri blocate la această oră nu sunt.

Amintim că, începând cu seara zileri de 7 ianuarie, și-a început activitatea Centru de Dirijare în Situații Excepționale, care, potrivit sursei, va monitoriza situația din țară privind condițiile climaterice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md