fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

83% din ruși susțin acțiunile președintelui Vladimir Putin, cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani

Citește și:

Aproape 83% din ruși susțin acțiunile președintelui Vladimir Putin, susținerea populară a acestuia fiind cea mai înaltă din ultimii cinci ani. Cel puțin asta arată datele furnizate de Institutul Levada din Moscova, care arată că în ciuda sancțiunilor fără precedent instituite de Occident, Putin ar fi susținut în continuare masiv de populație, scrie  Forbes, citat de agora.md.

Sondajul, realizat în perioada 24 – 30 martie pe un eșantion de 1.632 de cetățeni ruși cu vârsta de peste 18 ani, arată că 83% din aceștia susțin activitățile președintelui, rata de aprobare fiind în creștere cu 12% față de ultimul sondaj realizat cu câteva zile înainte de începutul războiului din Ucraina. Mai mult, 69% din respondenți cred că lucrurile în Rusia merg într-o direcție bună, cu 17% mai mulți decât în februarie.

Forbes notează că în ciuda suspiciunilor asupra independenței institutului Levada față de guvern rus, sondajul publicat recent este cel mai bun indicator care descrie starea de lucruri din Rusia în prezent, institutul fiind declarat „agent străin” în anul 2016. Potrivit directorului organizației, Denis Volkov, popularitatea lui Putin ar fi crescut întrucât „confruntarea cu Occidentul a consolidat oamenii” și mulți cred că „Putin ne apără, altfel am fi mâncați de vii”, a declarat acesta pentru New York Times.

O altă cauză ar fi lipsa presei libere, din moment ce unul din ultimele ziare de opoziție din Rusia, Novaya Gazeta a anunțat că își suspendă activitatea până la „încetarea operațiunilor militare pe teritoriul Ucrainei”, după ce a primit două notificări din partea Roskomnadzor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md