fbpx
25.4 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

/VIDEO/ Păstrăvăria de la Naslavcea – un loc unic din țara noastră. Cu ce se mândrește proprietarul

Citește și:

Ascunsă departe de ochii lumii, păstrăvăria de la Naslavcea se poate mândri cu cel mai gustos păstrăv somonat, dar și cu o priveliște deosebită. Proprietarul continuă să investească pentru a crea o agropensiune fără precedent.

DUMITRU BÂRLĂDEAN, antreprenor: „Noi creștem păstrăvul, creștem pui de casă, creștem în parteneriat și purcei de casă. Aceste produse noi le pregătim în cadrul restaurantului nostru. Totodată avem mai multe camere de hotel pentru 27 de persoane în total. Totodată avem mic restaurant închis,  avem mai multe terase, avem sală de conferință, bazinul deschis cu apă, adică apă care noi o încălzim,  din electricitate care tot noi o producem.”

Locurile stâncoase și împădurite l-au făcut pe Dumitru să impelemnteze mai multe proiecte pentru a deveni indepedent energetic. Datorită Uniunii Europene, pensiunea a fost dotată cu panouri fotovoltaice.

DUMITRU BÂRLĂDEAN, antreprenor: „Noi încercăm la maximum să implementăm energia și ideile noastre aici, adică fie horticultura, agricultura clasică, turismul, agroturismul sau piscicultura. Peste tot unde e posibil de folosit locații unde nu ne aflăm, noi o încercăm să facem la maxim.”

Turiștii care vin să viziteze acest frumos loc, sunt întâmpinați cu cele mai alese bucate.

„În primul rând cel mai gustos și cel mai sănătos pește din țara noastră, pe care noi îl creștem. Pestrăvul somonat cu nutrițiuri aduse din Niderland. Zona pe care voi vedeți împrejurul nostru,  e zona ecologică pură, apă pură și energetică pură.  Ceea ce facem noi nu este o afacere, este o dedicație pentru visurile noastre, pe care o realizăm și în perspectivă poate ar fi să devină un biznes de profit.”

Aflat într-o vizită de lucru, ambasadorul Uniunii Europene în țara noastră, a vizitat locația și a discutat cu proprietarul despre proiectele implementate, dar și despre planurile de viitor pentru dezvoltarea pensiunii.

JĀNIS MAŽEIKS, Ambasadorul UE în Republica Moldova: „Astăzi am fost în Naslavcea, în primul rând, am văzut locuri foarte interesante, inima Moldovei, între Ucraina și Moldova este o priveliște frumoasă de ambele maluri, a râului, a acestui mare defileu, și, bineînțeles, acum vizităm unul dintre antreprenorii locali, care literalmente din nimic a creat un loc minunat pentru relaxare și pentru cultivarea legumelor și a peștelui. Cred că acesta este drumul pe care sper să o urmeze tot mai mulți antreprenori moldoveni, pentru că a arătat prin exemplul său că există o oportunitate.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Păstrăvăria de la Naslavcea, un loc unic din țară. Ce spune proprietarul - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Proprietarul continuă să investească pentru a crea o agropensiune fără precedent, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți

Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, grație noului Program Național de accelerare a dezvoltării...

/VIDEO/ Unde își petrec timpul liber bălțenii: „Tufari de jur împrejur”

Vara, odată cu perioada vacanțelor și concediilor, bălțenii spun că simt mai mult ca niciodată lipsa locurilor amenajate pentru...
  sursa: cursbnm.md