fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

A fost aprobată marja la comercializarea produselor petroliere pentru semestrul întâi al anului 2023

Citește și:

ANRE a aprobat marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru semestrul întâi al anului 2023, în mărime de 2,91 lei/litru.

Agenția a urmărit stabilirea unui echilibru adecvat între interesele consumatorilor și păstrarea fiabilității pieței produselor petroliere. În cadrul procedurii de consultare a proiectului deciziei, din partea companiilor petroliere a fost solicitată ajustarea marjei comerciale specifice la nivelul cuprins între 3,3 și 3,51 lei/litru.

ANRE a hotărât excluderea de la 1 ianuarie 2023 a coeficientului de eficientizare de 10%, care a fost aplicat începând cu septembrie 2021 și stabilirea unei marje comerciale specifice de 2,91 lei/litru.

Potrivit agenției, valoarea  corespunde nivelului mediu sumar al profitului și cheltuielilor proprii ale tuturor participanților la piața cu amănuntul a produselor petroliere principale pentru 5 ani precedenți primului an de valabilitate a Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...

Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom

Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a...
  sursa: cursbnm.md