fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Adolescenta din Chișinău, batjocorită de colegi pentru că ar fi transgender s-a sinucis

Citește și:

Adolescenta, batjocorită de colegi pentru că ar fi transgender, și-ar fi pus capăt zilelor. Centrul Genderdoc-M, care anterior a relatat despre cazul tinerei, a făcut anunțul trist, menționând că nu cunosc cauza finală care a dus la această decizie tragică. „Odihnește-te în pace, dragă F”, au scris aceștia.

„Cu nemăsurată durere și tristețe am aflat că una dintre beneficiarele noastre a luat ieri decizia de a pleca din viață. Ea a făcut parte din grupul de suport pentru persoanele transgen și din grupul de suport pentru adolescenți.

Suntem cu toții profund zguduiți de această pierdere și ne exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Nu cunoaștem care a fost cauza finală care a dus la o decizie atât de tragică, dar am scris anterior despre cazul acestei copile, hărțuită sistematic, din cauza identității sale de gen.

Sperăm din tot sufletul că societatea noastră va deveni mai primitoare pentru persoanele LGBT+ și mai ales pentru adolescenții LGBT+, care sunt extrem de vulnerabili.

Odihnește-te în pace, dragă F”, anunță Centrul GDM.

Cazul fetei a ajuns public în februarie. Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a povestit că adolescenta a fost agresată de colegi pentru că este transgender. „Colegii de clasă au fugărit-o, după ce au ajuns-o au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit sau urinat peste corpul ei”, spune coordonatoarea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md