fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Alexandr Litvinenko: Kremlinul a început deja pregătirile pentru viitoarea agresiune împotriva Moldovei

Citește și:

Kremlinul a început deja pregătirile pentru viitoarea agresiune împotriva Moldovei. Despre aceasta scrie gordonua.com cu referință la o expunere a articolului semnat de Alexandr Litvinenko, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei în Interfax-Ucraina, transmite IPN.

Autorul consideră că războiul pe scară largă, pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei în februarie anul trecut, este acum perceput de Kremlin ca un front important, dar nu singurul pentru Federația Rusă și aceasta mișcă, de fapt,  lucrurile spre un război mondial cu Statele Unite și Occident, per ansamblu.

Potrivit oficialului, pregătirea viitoarei agresiuni împotriva altor țări este o sarcină pe ordinea de zi a Moscovei.

„Acum prioritatea este Moldova și țările baltice: Lituania, Letonia, Estonia: toată partea de vest a fostei URSS. Kremlinul a început deja să lucreze în această direcție. Se motivează cu încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă (în primul rând, în Letonia, Estonia). Moscova urlă deja despre persecutarea vorbitorilor de rusă din țările baltice și despre dreptul popoarelor la autodeterminare”, a subliniat Litvinenko.

El a menționat că, după expulzarea diplomaților-spioni ai Federației Ruse, rușii „își infiltrează activ în țările europene”, în primul rând în cele din sud, agenții lor, inclusiv prin crearea unor afaceri.

„Există semne că infrastructura activităților subversive este pregătită pentru un război de amploare (o abordare testată în epoca sovietică)”, a adăugat Litvinenko.

Publicația amintește că la summitul Comunității Politice Europene care a avut loc la Chișinău, șeful statului ucrainean Volodymyr Zelenski a spus că victoria Ucrainei va zădărnici posibilitatea ca Putin să-și „amplifice agresiunea”. Dacă țara agresoare Federația Rusă va reuși să „îngenuncheze” Ucraina în război, atunci Kremlinul va escalada spre alte obiective, ceea ce nu se poate admite, a atenționat și președintele lituanian Gitanas Nauseda.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md