fbpx
20.5 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

Amenințarea și insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional

Citește și:

Amenințarea și insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Prevederea se conține în amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament.

Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice riscă amenzi de până la 1.250 de lei. Totodată, jignirea premeditată a onoarei, demnității sau a reputației profesionale, însoțită de acte de huliganism sau vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de până la 7.500 de lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Amendamentul vine după tragedia produsă în satul Drochia, unde directoarea gimnaziului a fost depistată strangulată în sala de sport a instituției.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova marchează Ziua Suveranității

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 34 de ani, pe 23 iunie...

Cum ne protejăm de caniculă

Căldura extremă este un pericol important pentru mediu și pentru sănătatea muncii. Stresul termic este cauza principală a deceselor cauzate...
  sursa: cursbnm.md