fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Aproape 800 de zboruri au fost anulate şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, după ce un taifun a ajuns în vestul Japoniei

Citește și:

Aproape 800 de zboruri au fost anulate şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, în timp ce un taifun cu mişcare lentă a ajuns marţi dimineaţă în vestul Japoniei, transmite Reuters, citat de news.ro.

Aproape 800 de zboruri au fost anulate şi zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, în timp ce un taifun cu mişcare lentă a ajuns marţi dimineaţă în vestul Japoniei, determinând autorităţile să emită avertismente de inundaţii şi alunecări de teren.

Apropiindu-se dinspre Oceanul Pacific, taifunul Lan a ajuns în extremitatea sudică a prefecturii Wakayama, la aproximativ 400 km (250 de mile) la sud-vest de Tokyo.

Taifunul, care a urmat îndeaproape taifunului Khanun în timpul sezonului de vârf al sărbătorilor japoneze Obon, a lovit zone întinse din centrul şi vestul Japoniei cu ploi abundente şi vânturi puternice.Imagini de televiziune au arătat râuri care curgeau şi erau pe punctul de a ieşi din matcă. Casele şi magazinele au suferit pagube cauzate de apă la podele, iar în oraşul Nara, vânturile puternice au doborât schelele de pe un şantier de construcţii.

Întreruperile de energie electrică au afectat aproape 90.000 de gospodării din centrul şi vestul Japoniei, potrivit companiilor regionale de utilităţi. Aproximativ 210 puncte de vânzare ale magazinului de proximitate 7-Eleven au fost închise pentru a asigura siguranţa.

Nivelul periculos al ploilor şi al vântului a forţat închiderea drumurilor şi zeci de linii de tren au fost nevoite să suspende serviciile în zonă.

În următoarele 24 de ore, în regiunea centrală Tokai – unde se află Toyota Motor (7203.T) – era de aşteptat să cadă aproximativ 350 mm de precipitaţii, de aproape trei ori mai mult decât media precipitaţiilor pentru luna august. Multe fabrici se închid în timpul sărbătorilor Obon, când orăşenii se întorc la casele lor ancestrale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...
  sursa: cursbnm.md