fbpx
13.1 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Atacuri intense în estul Ucrainei, unde sectorul Mariinka este noul punct fierbinte

Citește și:

Armata rusă a efectuat circa 100 de atacuri în ultimele 24 de ore pe frontul din estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate în sectorul Mariinka, un nou „punct fierbinte” împreună cu zona Avdiivka, transmite adevarul.ro

„Inamicul a făcut 43 de încercări de a străpunge apărarea trupelor noastre” în zona Mariinka, situată în regiunea Doneţk, precizează Statul Major ucrainean în buletinul său cotidian de vineri dimineaţă.

Oraşul Mariinka, în totalitate distrus, a fost preluat sub control în decembrie de către armata rusă. De atunci, frontul a fost în mare parte îngheţat în zonă, dar în ultimele zile Moscova şi-a intensificat atacurile spre vest.

Statul Major menţionează localităţile Novomihailovka şi Pobeda, un sat a cărui cucerire a fost revendicată joi de armata rusă, la câteva zile după ce a cucerit oraşul Avdiivka, după luni de lupte sângeroase.

„Nu ne concentrăm doar pe direcţia Avdiivka, căci avem un alt punct fierbinte, în primul rând, avem direcţia Mariinka”, a indicat joi seara Dmitro Lîhovii, purtător de cuvânt al Comandamentului operativ pentru această zonă.

Atât în sectorul Avdiivka, cât şi în sectorul Mariinka, soldaţii noştri au restabilit mai multe poziţii şi, în special, în direcţia Avdiivka, unde în jur de 12 de ocupanţi ruşi s-au predat sau au fost capturaţi de către militarii noştri„, a precizat el.

Statul major ucrainean consemnează de asemenea 16 atacuri în direcţia Bahmut şi 14 în sectorul Lîman.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md