fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Atenție! Cod Portocaliu de inundații în nordul țării

Citește și:

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță Cod Portocaliu de ieşire a apei în luncă pe anumite sectoare din nordul țării. Avertizarea a intrat în vigoare ieri și este valabilă până pe 3 iulie.

Astfel, în legătură cu precipitațiile foarte puternice, prognozate în cursul superior a Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), Centrul Hidrologic avertizează că în intervalul de timp 23 – 29 iunie va crește în continuare nivelul apei pe sectorul: s. Criva – or. Costeşti-Stânca cu 1.80 – 2.20 metri, faţă de nivelul din 23 iunie.

Totodată, hidrologii atenţionează și asupra ieșirii apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ, cu subinundarea terasamentului de cale ferată or. Cernăuţi – or. Bălţi şi începutul subinundării unor sate aferente râului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md