fbpx
32.5 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

Au început alegerile cu miză uriașă în Franța: Le Pen sau Macron?

Citește și:

Franța votează astăzi la al doilea tur al alegerilor parlamentare care poate reconfigura peisajul politic, sondajele de opinie preconizând că formațiunea de extremă dreapta Rassemblement National va obține cele mai multe voturi, dar probabil nu va obține majoritatea, scrie jurnalul.ro

Un astfel de rezultat ar putea arunca țara într-un parlament haotic, care ar afecta grav autoritatea președintelui Emmanuel Macron. În egală măsură, dacă naționaliștii și euroscepticii din Rassemblement National ar obține o majoritate, președintele pro-business și pro-european s-ar putea vedea forțat să intre într-o „coabitare” dificilă.

Rassemblement National al lui Marine Le Pen a obținut victorii istorice în primul tur al scrutinului de duminica trecută, ridicând spectrul primului guvern de extremă-dreapta din Franța de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Dar după ce partidele de centru și de stânga și-au unit forțele în ultima săptămână în încercarea de a forma o baricadă anti-RN, speranțele lui Le Pen ca RN să obțină majoritatea absolută în Adunarea Națională cu 577 de locuri par mai puțin sigure.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Accesul la semnătura electronică calificată va fi facilitat

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere a dispozitivelor de...

/METEO/ Maxime de +40 de grade. Cum va fi vremea astăzi, 16 iulie

Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi, 16 iulie 2024, maxime de până la +40 de grade. Noaptea mercurul în...
  sursa: cursbnm.md