fbpx
12.3 C
Бэлць
vineri, mai 17, 2024

Aurora boreală, vizibilă în mai multe localități din Republica Moldova

Citește și:

Soarele este aproape de activitatea sa maximă, conform unui ciclu care se repetă la fiecare 11 ani, și poate să genereze aurore boreale, inclusiv în regiunile în care acestea nu sunt obișnuite, transmite radiochișinǎu.

Jocul de lumini roșii a fost suprins în imagini de mai multe persoane de pe ambele maluri ale Prutului, care le-au postat pe rețelele sociale.

Centrul de Prognoză Meteorologică Spațială din SUA a emis o notificare de avertizare privind o furtună geomagnetică de nivel 4, pe o scară de 5.

În mod normal, câmpul magnetic al Pământului ne protejează de erupțiile solare și nu ne permite să observăm aurore în alte zone decât la nordul sau sudul extrem.

Aurorele generate de furtunile solare nu sunt periculoase, deși există un risc de afectare a liniilor de înaltă tensiune sau perturbare a semnalelor GPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md