fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Bărbat din Briceni, condamnat la 10 ani de închisoare. A obținut 40.000 de euro de la victimă

Citește și:

Un bărbat de 30 de ani din Briceni a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari. Bărbatul își va executa pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Astfel, potrivit actului de învinuire, inculpatul este acuzat că, în perioada august – decembrie 2021, activând în calitate de agent imobiliar la o companie, sub pretextul înstrăinării unui apartament din sectorul Rîșcani al capitalei, a dobândit de la partea vătămată în trei tranșe, în calitate de avans, suma de 40000 euro, după care nu și-a onorat obligațiile asumate și nici banii nu i-a restituit părții vătămate, utilizându-i în scopuri personale.
Ținând cont de faptul că, inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate și a acceptat toate probele administrate la faza de urmărire penală, indicate în rechizitoriu, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.
Subsecvent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată, dispunând încasarea din contul inculpatului a sumei de 40 000 euro, cu titlu de prejudiciu material cauzat, a sumei de 100 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral și 10 000 lei, cheltuieli de judecată legate de asistența juridică prestată de avocatul părții vătămate.
Menționăm că, pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md