fbpx
4.9 C
Бэлць
marți, noiembrie 5, 2024

Beneficiile consumului de nuci

Citește și:

În ultimii ani, tot mai mulți oameni încearcă să-și adpateze stilul de viață și de alimentație pentru o viață sănătoasă. Toate recomandările includ, pe lângă alte alimente sănătoase, consumul de nuci.

Nucile fac parte din categoria oleaginoaselor și, dacă nu sunteți alergic la ele, vă vor asigura o serie de beneficii pentru sănătate.

Sunt considerate un aliment uimitor, plin de nutrienți și grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

De asemenea, se știe că acestea îmbunătățesc sănătatea generală a inimii, reduc riscul de accident vascular cerebral, favorizează o funcție sănătoasă a creierului, ajută la gestionarea greutății și pot chiar ajuta la prevenirea cancerului. Polifenolii din nuci ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației. Nucile sunt, de asemenea, un aliment super prietenos pentru intestine. Acestea susțin sănătatea microbiotei și a intestinului.

De foarte multe ori, alimentele simple sunt şi cele mai bune. Acesta este cu siguranţă cazul nucilor în care natura a pus un pachet aproape perfect de proteine (15 g/ 100 g), grăsimi sănătoase (60 g), fibre (2,4 g), antioxidanţi, precum şi multe vitamine (A, B, C, E şi P) şi minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod).

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, inclusiv în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Studiile au arătat că un consum regulat de nuci poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la diminuarea inflamației din organism.

Specialiștii în nutrție atrag atenția celor care se știu alergici la nuci, pentru că acestea pot declanșa racții alergice severe. Pe de altă parte, nici persoanele care nu sunt alergice nu ar trebui să exagere cu consumul de nuci. Luate în exces, acestea pot provca probleme digestive, balonare, gaze.

De asemenea, nucile pot fi contaminate cu aflatoxine. Aceasta este o toxină produsă de anumite ciuperci. Acestea sunt toxice și pot provoca leziuni hepatice și cancer în cantități mari. Este important să achiziționați nuci dintr-o sursă de încredere și să le depozitați corespunzător pentru a preveni contaminarea cu aflatoxine.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ La biserica din satul Flămînzeni, chipurile sfinților de pe pereți prind viață

La biserica din satul Flămînzeni, raionul Sîngerei, chipurile sfinților de pe pereți prind viață. Pictorii bisericești depun suflet în...

Episod // Invitat: Cristina Zagaicanu, scriitoare

Cum pasiunea pentru scris poate influența viața oamenilor și cât de mult trebuie să te dedici pentru a edita...
  sursa: cursbnm.md