fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

BILANȚ: Șase persoane cu coronovirus și 4000 de oameni în carantină

Citește și:

Șase persoane diagnosticate cu COVID-19 și peste 4.000 de cetățeni în carantină la domiciliu acesta e bilanțul anunțat de autorități. Polițiștii trebuie să se asigure că aceștia respectă indicațiile medicului. Starea pacienților cu coronovirus este de gravitate medie.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu a precizat că moldovenii nu conștientizează pe deplin riscurile la care expune societatea un purtător de infecție.

„Avem două cazuri – un bărbat forțat cu poliția a fost adus la spital, al doilea caz este doamna cu copil, care a părăsit spitalul fără acordul medicilor. Referitor la mama cu copil: avem tot perimetrul și traseul pe unde s-a deplasat, identificăm acel mijloc de transport cu care a ajuns la Sângerei, pentru a găsi persoanele cu care posibil a intrat în contact”, a spus Voicu.

De asemenea, șeful de la MAI a adăugat că în preajma spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a fost dislocat un post de patrulare. Avem cazuri de violență. Persoane internate în spital amenință medicii, fumează în salon, fie pe coridoare. Poliția va interveni să combată aceste ilegalități”.

Potrivit preşedintelui ţării, Igor Dodon, statul este pregătit pentru 1300 de cazuri de infectare cu COVID-19.  Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate șase cazuri de coronavirus. Primul caz a fost confirmat pe 7 martie este vorba despre o femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

1 COMENTARIU

  1. Draxlmaier lucreaza in continu. Chiar sunt asa de necesare cablurile p/u masini. Oare acolo nu tot oameni muncesc, oare ei nu-si sacrifica viata, la ei nu este pandemie de COVID-19??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md