fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Castel Mimi, gazda celei mai mari Colecții de vinuri Prezidențiale din Europa

Citește și:

În lume există o singură Colecție Prezidențială Europeană de vinuri și aceasta poate fi văzută la Castel Mimi. Această colecție marchează un moment istoric în cadrul eurointegrării Republicii Moldova și a devenit simbolul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, desfășurat în data de 1 iunie 2023, la Castel Mimi, scrie realitatea.md

În cadrul evenimentului, fiecare lider de țară europeană a lăsat o amprentă proprie în Cartea Oaspeților și a pus semnătura pe eticheta vinului iconic al Castel Mimi.

Ursula VON DER LEYEN, Olaf SCHOLZ, Emmanuel MACRON, Vladimir ZELENSKY, Klaus IOHANNIS sunt doar câțiva dintre liderii europeni, numele cărora vizitatorii îl vor regăsi în Colecție Prezidențială Europeană de la Castel Mimi.

Liderii europeni au primit în dar câte 25 de sticle de vin emblematic Roșu de Bulboaca, mândria Republicii Moldova, un produs apreciat înalt la zeci de concursuri internaționale și comercializat în 15 țări ale lumii. Licorile sunt păstrate cu grijă în colecția Castel Mimi, însă pot fi luate la necesitate.

Summit-ul din 1 iunie 2023, de la Castel Mimi, este cel mai mare și cel mai important eveniment din istoria Republicii Moldova. În total, Castel Mimi a găzduit 2175 de participanți, printre care 45 de șefi de state și lideri europeni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Violențe extreme în Bangladesh. Peste 100 de persoane au murit

Trupe ale armatei au fost desfăşurate masiv pe străzile orașelor din Bangladesh sâmbătă, după o nouă zi de confruntări...

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...
  sursa: cursbnm.md