fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Cât de des să-ți schimbi salteaua. Ce poți face pentru a avea mereu un somn odihnitor

Citește și:

Specialiștii au dezvăluit cât de des este recomandat să-ți schimbi salteaua. Dacă îți dorești să ai parte de un somn odihnitor și liniștit, atunci trebuie să fii foarte atentă la acest aspect, transmite realitatea.md. 

Specialiștii susțin că o saltea obișnuită are o durată de viață cuprinsă între 6 și 10 ani. Cu toate acestea, rezistența sa depinde de mai mulți factori. Atunci când alegi o saltea trebuie să ții cont de materialul din care este făcută, dar și de construcția acesteia. Nu poți determina cu certitudine perioada de viață a unei saltele, dar poți estima cât de mult timp ar putea rezista la tine acasă.

Unele materiale din care sunt confecționate saltelele au o durată de viață mai mare. Astfel, poți estima durata de viață a lastelei tale în funcție de tipul de material din care a fost confecționată. Saltele din spumă de memorie are o durată de viață mult mai mare.

Aceste saltele se pot roti de pe o parte pe cealaltă, în funcție de recomandările fabricantului. O saltea din spumă cu memorie realizată din materiale de calitate cu o densitate groasă și o rezistență bună poate rezista între 10 și 15 ani.

Saltelele cu arcuri interioare o o durată de viață mai scurtă. Acestea rezistă, de obicei, între 5 ani și poate ajunge până la 10 ani, dacă este îngrijită corect. Aceste saltele pot avea o durată de viață de până la 10 ani dacă sunt păstrate corect și sunt rotite de pe o parte pe cealalta în mod regulat.

Saltelele de tip hibrid combină suma de memorie și spirale cu arcurile interioare, oferind un nivel mai bun de durabilitate. Specialiștii susțin că aceste saltele au o durată de viață medie de până la 7 ani. Saltelele de latex tind să aibă o durată de viață mai lungă, motiv pentru care mulți cumpărători acceptă prețurile mult mai înalte ale acestui tip de saltea. Acestea au o durată de viață de la 8 ani până la 25 de ani, scrie CNBC.com.

Semne care arată că este timpul să-ți schimbi salteaua

Indiferent de cât de mult timp ai o saltea, există câteva semne clare care te pot ajuta să decizi dacă este momentul pentru una nouă.

Atunci când somnul devine deficitar din cauza saltelei, ar fi bine să te pregătești pentru a cumpăra una nouă. Dacă salteaua ta a început să se deterioreze la margini și să cadă mult mai ușor, atunci este un semn că ar trebui înlocuită.

De multe ori, forma este cea care îți poate spune dacă este momentul pentru una nouă. O saltea asimetrică prezintă deja semne vizibile de deteriorare. Un alt semn ține de transferul de mișcare. Dacă salteaua ta nu mai face față acestui transfer, atunci poate că este timpul pentru una nouă.

Somnul odihnitor este extrem de important pentru orice persoană. Astfel că este important să verifici dacă salteaua ta prezintă semne de deteriorare, iar patul tău are nevoie de una nouă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md