fbpx
11.2 C
Бэлць
marți, octombrie 3, 2023

Cazul Metalferos și Andronachi: „Magistrații au dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național””

Citește și:

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național”, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat, transmite deschide.md. 

Acesta este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale; însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.

Prin urmare, învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia. Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.

Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Flori și lacrimi în memoria lui Ion Druță! Lumânarea Recunoștinței îi va veghea somnul de veci  

Frunzele de dor îi vor sta la căpătâi. Scriitorul Ion Druță a fost condus pe ultimul drum. Acesta a...

ANRE a suspendat licența furnizorului SRL „Rotalin Gaz Trading”. „Molodvagaz” obligată să asigure consumatorii

Astăzi, 02.10.2023, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de administrație al ANRE, a fost suspendată pentru un termen...
  sursa: cursbnm.md