fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Ce poți face ca bradul de Anul Nou să rămână verde mai mult timp

Citește și:

Dorința de a cumpăra un brad natural aduce bucurie multora și reticență altora. La urma urmei, cumpărarea unui brad are avantajele și dezavantajele sale. Și fără îngrijire adecvată, se va usca înainte de sfârșitul perioadei de sărbători. Deci, întrebarea este, cât rezistă un brad natural în casă? Ai mai jos câteva sfaturi pentru a-l păstra verde cât mai mult timp, scrie realitatea.md. 

Cât ține bradul tău de Crăciun depinde de cât de bine îl îngrijești. Dacă este udat suficient, un pom de Crăciun poate rezista în jur de patru până la cinci săptămâni înainte de a se usca. Îți poți da seama dacă ceea ce faci este corect dacă copacului nu-i cad acele de pe ramuri sau nu se înclină sub greutatea decorațiunilor.

Tipul de copac contribuie, de asemenea, la durata de viață a bradului de Crăciun. De exemplu, bradul și chiparosul pot rezista până la cinci săptămâni, dar pinul și molidul tind să se păstreze bine aproximativ două sau trei săptămâni.

Ai mai jos câteva sfaturi pentru menținerea în viață a unui pom de Crăciun natural.

Alege un brad sănătos

Începe prin a alege copacul potrivit. Un copac sănătos tinde să aibă mai puține ace maro. De asemenea, dacă treci mâna de-a lungul unei crengi și tragi ușor, ar trebui să se desprindă foarte puține ace. Cu excepția molidului, care de obicei are ace ascuțite și rigide, acelea ale unui copac proaspăt ar trebui să se simtă mai degrabă moi și suple decât să fie casante.

Udă-l bine

Apa este cel mai important element pentru a menține bradul proaspăt și viu. Pune copacul în apă imediat ce ajungi acasă. Cumpără un suport cu un rezervor încorporat de dimensiuni generoase. Adaugă apă pe măsură ce nivelurile scad zilnic din cauza căldurii din interiorul unei case.

Taie din trunchi

Când tai un brad, seva se va forma în jurul bazei trunchiului în câteva ore. Acest mecanism natural de apărare protejează și sigilează tăietura, dar seva împiedică copacul să absoarbă apa de care are nevoie pentru a rămâne verde. La aproximativ opt ore după tăiere, absorbția apei poate încetini, așa că dacă tai copacul direct dintr-o pepinieră, mergi repede acasă. Dacă cumperi un copac pretăiat dintr-un magazin, cere să taie 2 centimetri din trunchi înainte de a-l scoate din lot.

Cumpără un suport potrivit

Dacă copacul nu se potrivește cu circumferința suportului pe care îl ai, ai putea fi tentată să tai trunchiul pentru a se potrivi cu suportul. Cu toate acestea, straturile exterioare de lemn sunt foarte eficiente în absorbția apei, așa că în loc să le tai, cumpără un suport mai mare.

Fii atentă la sursele de căldură

În timp ce o cameră caldă este de dorit în timpul iernii, ea este mai puțin benefică pentru un brad natural de Crăciun. În fața căldurii excesive, copacul își va pierde acele pentru a conserva umiditatea. Brzii se usucă rapid dacă sunt plasați lângă o sursă de căldură, inclusiv lumina directă a soarelui, cuptoare și dispozitive electrice.

Pe lângă o temperatură mai scăzută în camera în care ții bradul, folosește și luminițe mai mici. Schimbă luminile standard cu lumini LED, care nu se încălzesc atât de mult. Pentru a încetini procesul de uscare, stinge întotdeauna luminile când părăsești încăperea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Violențe extreme în Bangladesh. Peste 100 de persoane au murit

Trupe ale armatei au fost desfăşurate masiv pe străzile orașelor din Bangladesh sâmbătă, după o nouă zi de confruntări...

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...
  sursa: cursbnm.md