fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Ceban: Nu voi permite desfășurarea paradei LGBTQ. Jurist: Primarul nu are nicio competență de a interzice această întrunire

Citește și:

Primarul general Ion Ceban a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei că nu va semna notificarea prin care se cere desfășurarea paradei LGBTQ. Edilul a menționat că este gata să meargă în judecată pentru a-și argumenta poziția. Juristul Promo-LEX, Vadim Vieru a declarat însă că, cu sau fără semnătura primarului, această întrunire poate avea loc, scrie agora.md.

Așa cum spuneam, parada homosexualilor să fie la fiecare acasă, cine își dorește acest lucru. Nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna. Ba chiar am scris și voi scrie refuz în continuare și îmi asum în totalitate răspunderea inclusiv din punct de vedere juridic. Am înțeles că vreți să mă târâiți print tot felul de judecăți, sunt gata să fac acest lucru. Repet, nu suntem împotriva cuiva, dar paradele homosexualelor le face fiecare acasă la el. (…) Ce se urmărește prin această paradă, ce promovăm? Nu încălcam drepturile nimănui, fiecare are drepturi egale și credeți-mă că în acest context, sunt primul să apăr drepturile lor la educație, la servicii, la muncă, ca să nu fie discriminare”, a declarat primarul.

Edilul a dat exemplul manifestațiilor din Iași, când sute de persoane au participat la marşul LGBTQ „Iaşi Pride”, în timp ce alți zeci de cetățeni români au protestat împotriva acestei acțiuni și au scandat „Iaşul nu-i Sodoma.

Pe de altă parte, juristul Promo-LEX, Vadim Vieru a menționat că Ion Ceban nu are competențe de a interzice manifestația publică.

Faptul că notificare nu este semnată nu este un impediment pentru persoane ca să organizeze întruniri așa cum este planificat atât timp cât se respectă ordinea publică și securitatea persoanelor. Participanții la paradă nu pot fi penalizați dar dacă primarul va face vreo ingerință în aceste manifestații, poate fi tras la răspundere. Până în prezent avem cel puțin trei hotărâri CtEDO pe subiectul interzicerii întruniri publice a persoanelor minorităților sexuale din Republica Moldova, care s-au soldat cu condamnării, și acești bani îi plătim din bugetul de stat”, a declarat Vadim Vieru.

Amintim că la 31 mai, edilul capitalei a declarat că nu va permite desfășurarea marșului comunității LGBTQ, planificat în perioada 13 – 19 iunie.

Menționăm că, Mitropolia Moldovei a cerut autorităților locale și conducerii statului să nu permită desfășurarea festivalului Moldova Pride, care se va încheia cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBTQ. Aceștia invocă faptul că „parada sfidează în mod abuziv și public valorile majorității societății noastre”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md