fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

CEC a sancționat Platforma DA, pentru pentru încălcarea modului de susținere financiară în campania electorală

Citește și:

Comisia Electorală Centrală a sacționat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”,sub formă de avertisment, pentru încălcarea modului de susținere financiară în campania electorală pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022.

Potrivit CEC, formațiunea a fost obligată să prezinte, până la 28 septembrie curent, ora 17:00, raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru perioada 17 – 23 septembrie 2022 sau informația privind nedeschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” și desfășurarea activităților de campanie ce nu implică cheltuieli financiare.

Concurenții electorali Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Politic „Partidul Schimbării” au fost atenționați asupra respectării prevederilor legale cu privire la informarea, în termenul stabilit, despre deschiderea sau nedeschiderea contului și/sau informarea despre inexistența tranzacțiilor financiare, inclusiv asupra respectării graficului de raportare prevăzut de programul calendaristic.

Precizăm că pentru alegerile locale noi din 16 octombrie, pentru funcția de primar au fost înregistrați 6 concurenți electorali.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...

Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom

Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a...
  sursa: cursbnm.md