fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Cei 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns cu bine la Chișinău

Citește și:

Cei 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns cu puțin timp în urmă la Chișinău. Aceștia au fost întâmpinați de prim-ministrul Dorin Recean, scrie jurnal.md

Recean le-a mulțumit autorităților din România, Ucraina, SUA, Egipt și Israel pentru sprijinul acordat în evacuarea în siguranță a moldovenilor.

„Cei 36 de cetățeni moldoveni pe care am reușit să-i evacuăm din Fâșia Gaza au ajuns cu bine la Chișinău. Emoționați după un drum lung, i-am felicitat pentru curajul de care au dat dovadă în momente complicate. Mulțumesc echipelor Ministerului de Externe, dar și instituțiilor naționale implicate, pentru munca depusă. Suntem recunoscători și partenerilor noștri – România, Ucraina, SUA, Egipt și Israel – care ne-au ajutat să evacuăm în siguranță cetățenii din sectorul Gaza, ca să poată ajunge acasă”, a scris premierul într-o postare pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și misiunile diplomatice ale țării mențin o legătură constantă cu autoritățile statelor implicate în cadrul operațiunii de repatriere, inclusiv Statul Israel, Egipt, România și Ucraina, în vederea desfășurării în bune condiții a acesteia.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor din regiunea respectivă, care încă nu au furnizat informații despre prezența lor, să ia legătura cu misiunea diplomatică pentru a comunica datele lor de contact. Aceasta va asigura o comunicare continuă cu ambasada.

Precizăm că, pe 7 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit acceptul de la autoritățile israeliene și cele egiptene privind evacuarea cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere Rafah. Ulterior, 36 de moldoveni au fost transportați în Cairo. Apoi, împreună cu cetățeni români, aceștia au zburat la București cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...

/VIDEO/ Transformarea digitală- o prioritate a Digital Innovation Hub din Moldova

Companiile din sectorul de afaceri, în mare parte întreprinderile mici și mijlocii, dar și alte instituții din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md