fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina a fost complet dezactivată

Citește și:

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, a fost complet dezactivată. Din cauza bombardamentelor de ieri, aceasta a pierdut conexiunea la ultimele două linii de comunicație de înaltă tensiune.

Acum circuitul auxiliar de alimentare a fost optimizat, iar nouă generatoare diesel au fost lăsate în funcțiune. Potrivit autorităților din Ucraina, combustibilul pentru funcționarea generatoarelor diesel în modul de întrerupere completă rămâne timp de 15 zile.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajaţii ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.

Energoatom va lua toate măsurile pentru ca atât țara agresoră, cât și corporația sa de stat Rosatom, care, împreună cu armata Federației Ruse, este direct implicată în crime și acte de terorism nuclear, să fie trase la răspundere și să compenseze toate prejudiciile cauzate  companiei, a spus Energoatom.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md