fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

ChatGPT, investigat în SUA pentru răspândirea informaţiilor false şi gestionarea defectuoasă a datelor

Citește și:

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a Statelor Unite a deschis o investigaţie care vizează ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI şi cel care a dat startul avalanșei de investiții şi produse de inteligența artificială, notează HotNews.

FTC are în vedere două chestiuni distincte în cadrul investigației. Prima urmăreşte să vadă în ce mod au fost afectați oamenii de informațiile false furnizate de ChatGPT.

Este deja un lucru de notorietate faptul că chatboţii în general, nu doar ChatGPT, „halucinează”, preferând să inventeze informaţii pentru a răspunde la o întrebare în loc să spună că nu știe răspunsul.

Există deja cel puţin un proces pe această temă, în care un DJ american a dat OpenAI în judecată după ce ChatGPT a spus că ar fi deturnat fondurile unei organizații non-profit.

A doua chestiune este legată de politica de gestionare a datelor şi intimitatea utilizatorilor. Aici se poate face legătura şi cu modul în care OpenAI şi alte companii îşi antrenează limbajele lingvistice, procesând fără discriminare toate textele disponibile în mod public online, chiar şi pe cele protejate de drepturile de autor, precum cărți.

OpenAI nu a avut o replică la investigația deschisă de FTC, ci s-a rezumat la a spune că va colabora cu autoritate americană.

VEZI ȘI:

Roboții cu inteligență artificială ar putea fi folosiți ca însoțitori în centre de îngrijire

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md