fbpx
20.8 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

Chicu despre testarea profesorilor din cont propriu: Hotărâre ilegală și aberantă

Citește și:

Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, care impune pedagogii și personalul auxiliar din școli să se testeze din cont propriu e ilegală și aberantă. De această părere este ex-premierul Ion Chicu.

„Prevederile respectivei hotărâri sunt bazate pe Art. 58 din Legea 10/2009. Acest articol se referă la Starea de Urgență în Sănătate Publică. Deoarece regimul respectiv a fost ridicat încă în luna aprilie 2021, tot ce e scris în Hotărârea CNESP este nu altceva decât o mostră de analfabetism. În aceste condiții, orice tentativă din partea managerilor școlari de a îngrădi dreptul la muncă a profesorilor constituie o încălcare a legislației”, a scris fostul premier pe Facebook.

TVN.md amintește că angajații instituțiilor de învățământ din țară vor fi obligați să prezinte teste negative la COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinați. Cheltuielile pentru teste vor fi acoperite de către angajați.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md