fbpx
21.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

Circa 97 de percheziții, efectuate în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”

Citește și:

Procurorii anticorupție în comun cu Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează luni dimineață, 25 iulie, circa 97 percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”, transmite ZDG.md. 

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, iar pe 23 iulie, a fost plasată în arest pentru un termen de 30 de zile, fiind bănuită în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Centrul Național Anticorupție a informat anterior că Partidul Politic „ȘOR” ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei „grupări criminale”, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Conform CNA, banii „grupului criminal” ajungeau în R. Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

„Astfel, au fost documentate mai multe episoade în care, în primul semestru al anului curent, de către partid ar fi fost efectuate plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei. Din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

În prezent, pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de asigurare a investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Acestea sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanelor vizate și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale”, a precizat CNA.

Anterior, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a afirmat că Partidul Politic „ȘOR” a plătit 260 mii de dolari pentru a-i aduce pe interpreții ruși Filip Kirkorov și Alisher Tagirovich Morgenshtern, la Chișinău, la concertul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), de pe 19 iunie, care nu a mai avut loc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Cum va fi vremea astăzi, 25 septembrie

Vreme fără precipitații și temperaturi generoase pentru această perioadă, prognozează pentru 25 septembrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Vântul va sufla...

Floarea cu miros de cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna. Avertismentul oamenilor de știință

Rafflesia, floarea care emană un miros puternic de carne putredă, motiv pentru care a și fost denumită floarea-cadavru, i-a...
  sursa: cursbnm.md