fbpx
25 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

Cod Portocaliu de Covid-19 în Republica Moldova

Citește și:

Cod Portocaliu de Covid-19, la nivel național. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul sedinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care s-a desfășurat în acestă dimineață.

Asta după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat sâmbătă seara primul caz de infectare cu noul conoravirus în Republica Moldova. Victima este o femeie în vârstă de 48 de ani care s-a întors astăzi din Italia. 
Coronavirusul este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, particule de salivă şi secreţii nazale. Persoanele cele mai expuse riscului sunt cele care locuiesc sau călătoresc într-o zonă în care este confirmat Covid 19. Cei care îngrijesc pacienţi cu coronavirus sunt mai expuşi şi trebuie să se protejeze adecvat.

Persoanele vârstnice şi cele care afecţiuni medicale precum diabet sau boli cardiovasculare sunt mai vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md