fbpx
14.2 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

Comisia juridică a Parlamentului are un nou președinte

Citește și:

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Veronica Roșca, va conduce Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Desemnarea a fost făcută de Parlament, după ce pe 19 ianuarie, deputata Olesea Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președintă a Comisiei juridice, transmite IPN.

La fel în prima ședință a sesiunii de primăvară, deputații l-au desemnat pe deputatul PAS, Adrian Belîi, în calitate de președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Anterior această comisie era condusă de Dan Perciun, actualul ministru al educației.

Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președintă a acestei Comisii a fost desemnată deputata Ina Coșeru. Numirea vine după ce deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului, în locul lui Mihai Popșoi. Ultimul a fost învestit recent în funcția de ministru al afacerilor externe.

Parlamentul a mai aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Potrivit hotărârii, au fost excluși  din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihai Popșoi, fiind incluși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținându-se seama de reprezentarea lor proporțională în legislativ.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md