fbpx
21.1 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 15, 2024

Condiții de studii mai bune pentru elevii de la Colegiul Agroindustrial „Gheorghe Răducan” din Grinăuți

Citește și:

La Colegiul Agroindustrial „Gheorghe Răducan” din Grinăuți este în plină derulare construcția clădirii moderne ce va incorpora laboratoarele: ”Mecanică agricolă”, ”Mentenanță și reparații mașini agricole”, ”Sudare și forjare”. Edificiul, este prevăzută cu vestiare și grupuri sanitare. Laboratoarele vor fi dotate cu tehnică și echipamente de ultimă generație, conforme solicitărilor colegiului și recomandărilor experților internaționali.

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Anterior a fost reabilitat și dotat laboratorul de ”Microbiologie”. În cadrul proiectului ”Livada Moldovei”, implementat de Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Băncii Europene de Investiții au fost procurate echipamente de laborator, tehnică IT, echipamente multimedia și mobilier.

300 de elevi ai colegiului vor putea beneficia de condiții de studii conforme curricumului național și standardelor europene de calitate în educație. Laboratoarele vor deveni o platformă de colaborare și comunicare cu agenții economici din regiune ce vor putea fi implicați în activități de cercetare și testare a inovațiilor în horticultură.

Urmare a implementării proiectului investițional, Colegiul Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din Grinăuți va deveni nu doar un centru de instruire dar și unul de recalificare a fermierilor care-și doresc să însușească și să aplice tehnologii moderne ce țin de mentenanța mașinilor agricole, mecanica agricolă, sudare și forjare dar și aspectele microbiologice și fito-sanitare ale cultivării culturilor horticole.

Valoarea totală a investiților în modernizarea și dotarea Colegiului Agroindustrial ”Gheorghe Răducan” din Grinăuți este de 650 mii euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud

Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. https://www.youtube.com/embed/xtFYGBqOe4M „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși,...

Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024

Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și...
  sursa: cursbnm.md