fbpx
31.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Constantin Rîmiş: În Republica Moldova nu există cazuri confirmate de reinfectare cu COVID-19. Totuși cum rămâne cu Ministrul Voicu

Citește și:

În Republica Moldova nu există cazuri de reinfectare cu noul tip de coronavirus. Cel puţin asta susține secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Constantin Rîmiş.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru sanatateinfo.md.

„Noi nu avem cazuri de reinfectare confirmate, am avut câteva cazuri suspecte. Probele au fost prelevate şi trimise la Copenhaga pentru confirmare. Ipotetic pot fi, confirmate nu avem. Acum circulă în jur de 4 tulpini de Sars-Cov-2, diferite forme. Noi ne putem infecta cu o formă, iar mai târziu cu alta, dar asta nu se numeşte reinfecţie, ci infectare cu altă tulpină. Ca să demonstrezi însă acest lucru trebuie să faci secvenţierea, ceea ce noi nu putem face”, a spus Constantin Rîmiş.

Cu toate acestea, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, s-a infectat de COVID-19, în luna mai, iar în luna octombrie a declarat că s-a reinfectat de coronavirus, ajungând chiar în secția de reanimare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md