fbpx
27 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

Creștinii ortodocși de rit vechi îi cinstesc pe Apostolii Petru și Pavel

Citește și:

Creștinii ortodocși de rit vechi îi cinstesc astăzi, 12 iulie, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Sărbătoarea are loc după o perioadă de post, care variază în funcție de data Paștilor.

Sfinții Petru și Pavel au o sărbătoare comună pentru că au murit în aceeași zi, ca martiri. Viața și activitatea lor misionară, ca și minunile săvârșite de ei, se regăsesc în Noul Testament în Faptele Apostolilor.

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel sunt legate mai multe obiceiuri și tradiții. Astfel, se consideră că din această zi, cucul și privighetoarea nu mai cântă. Pentru sporul casei și pentru sănătate, la biserică se sfințesc colaci, lumânări, mere, care ulterior se împart celor săraci.

Totodată, se zice că dacă tună și fulgeră în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, nucile și alunele vor fi viermănoase.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md