fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Citește și:

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la cincizeci de zile după Sfintele Paști.

Potrivit clericilor, în ziua Cincizecimii Duhul Sfânt a pogorât peste Ucenicii lui Iisus şi astfel a luat naştere Biserica Creştină. Sfântul Evanghelist Luca, în „Faptele Apostolilor” istoriseşte momentul în care Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe Apostoli.

Cei doisprezece au început să facă cunoscută învăţătura Mântuitorului către neamuri, în diferite limbi, deşi aceşti ucenici erau ştiuţi de mulţi ca fiind evrei simpli, în nici un caz preocupaţi de învăţarea limbilor străine.

Icoana sărbătorii este cunoscută ca „Pogorârea Sfântului Duh”, pictată în culori îndrăzneţe de roşu şi aur, semnificând că este un mare eveniment.

De Duminica Mare, oamenii îşi împodobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile.

Ce este interzis să faci în Duminica Mare pentru a nu supăra Rusaliile?

Să nu mergi “la scaldăt” pentru că este pericol mare de înec! Să nu lucrezi, fiindcă atragi asupra ta mânia Rusaliilor. Să nu te urci în arbori sau în locuri înalte şi nici să călătoreşti departe de casă. Să nu existe certuri și conflicte, pentru că te legi de ele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...
  sursa: cursbnm.md