fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Critici dure pentru Ala Nimerenco din partea platformei „Pentru Moldova”

Citește și:

Noua platformă creată în Parlament „Pentru Moldova” vine cu un mesaj dur la adresa fostei ministre a Sănătății Ala Nemerenco și viitoarea consilieră prezidențială. Membrii platformei o acuză de iresponsabilitate în contextul în care oamenii sunt chemați să iasă duminică la protestul organizat de Maia Sandu.

Într-un mesaj postat pe Facebook, cei din Pentru Moldova susțin că Nemerenco va trebui să-și asume cazurile morale de Covid-19 într-o anumită perioadă de după protest.

„Cea care ne învăța până nu demult cum să luptăm cu pandemia, împărțea critici în stânga și în dreapta că nu sunt respectate regulile sanitare, se arăta revoltată la culme de orice adunări publice ale cetățenilor, acum se numără printre partizanii acțiunii de protest în masă pe care vrea s-o organizeze duminică Maia Sandu. Ne referim la Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății și viitoarea consilieră prezidențială. Chiar vrem s-o vedem printre protestatari, să vedem dacă nu cumva roșește de ipocrizie. Dar, oare, nu cumva va urmări acțiunea de protest de la distanță?Cu gândul la instituția prezidențială, probabil, acum doamna Nemerenco a căzut de acord că noul coronavirus este, vorba „clasicului”, o banală răceală, care „poate trece prin noi și nici să nu simțim”.

Stimată doamnă Nemerenco, cum veți comenta numărul noilor cazuri de Covid-19, care vor fi înregistrate în săptămânile viitoare și care, cu siguranță, vor fi în mare creștere? Veți spune că așa e curba evoluției pandemice?

Dnă Nemerenco, spuneți-le sincer, explicați-le oamenilor cu ce scop îi scoateți duminică în stradă. Să o arătați încă o dată pe Maia Sandu victorioasă? Să le spuneți câte ați reușit Dvs. în funcția de ministră a Sănătății, să le ziceți că ați făcut zero lucruri pentru sistemul de sănătate din țară? Pentru asta vreți duminică să puneți în pericol sănătatea cetățenilor?

Echipa noastră, ca de altfel și toate partidele parlamentare, repetă zilnic că avem nevoie de anticipate. De ce nu veniți la dialog ca să stabilim cum și când am putea să organizăm aceste anticipate? Nu vi se pare că dialogul ar fi o decizie mai judicioasă decât să scoateți oamenii în strada pe timp de pandemie și frig? Dacă ați frecventat lecțiile la facultate, cu siguranță știți care sunt cele mai favorabile temperaturi pentru răspândirea virușilor, nu? Sau ați chiulit de la ore? Ca medic, Dvs. trebuie să înțelegeți care vor fi consecințele acțiunii de protest pe care o puneți la cale.

Dar să spunem lucrurilor pe nume. Ceea ce faceți Dvs, dnă Nemerenco, se numește genocid și trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru asta. Cât de dur asta nu ar suna, dar va trebui să vă asumați jumătate din cazurile morale de Covid-19 într-o anumită perioadă de după protest. Va trebui să trăiți cu această povară, dnă Nemerenco.

Și la final, dnă Nemerenco, după acțiunea de protest nu uitați să mergeți în spitale, să-i salutați pe doctorii extenuați. S-ar putea ca pe unii, probabil, să nu-i mai vedeți vreodată. Din păcate…”, se arată în mesajul celor de la „Pentru Moldova”.

Ala Nemerenco nu a venit cu o reacție la acuzațiile aduse. Menționăm că Maia Sandu a cheamat cetățenii la un nou protest pentru ziua de duminică, 6 decembrie, unde va cere împreună cu poporul alegeri anticipate și un Guvern care să ajute oamenii. Aceasta a îndemnat cetățenii să poarte mască de protecție și să păstreze distanța fizică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md