fbpx
10.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

Cultivatorii de cereale și fermierii din domeniul zootehnic vor putea obține finanțare prin intermediul proiectului „Livada Moldovei”

Citește și:

Guvernul Republicii Moldova a inițiat procedura de extindere a eligibilității proiectelor investiționale ce pot fi finanțate în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”, implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, urmare a aprobării din partea Băncii Europene de Investiții. Astfel, cultivatorii de cereale și agenții economici cu activități în domeniul zootehnic, vor putea obține credite preferențiale. În acest scop, la dispoziția agricultorilor vor fi puse 28 de milioane de euro.

După aprobarea acestei extinderi, vor putea fi sprijinite investiții nu doar în sectorul horticol dar și în celelalte ramuri agricole cum ar fi zootehnia și cultivarea cerealelor.  În acest fel, toate activitățile agricole și cele din industria conexă, cu excepția cultivării și procesării tutunului, vor fi eligibile pentru finanțare.

Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale.

Valoarea totală a investițiilor realizate în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” este de aproape 185 milioane euro. Au fost finanțate 450 de proiecte și acordate credite de aproape 92 milioane euro. 

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova investește în reabilitarea agriculturii 120 milioane Euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană  de Investiţii. Proiectul este implementat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a...

/VIDEO/ „Ce-ai făcut măi Manoil?” Bunica adolescentului din Sîngerei, care și-ar fi pus capăt zilelor, în lacrimi

„L-a luat așa de tinerel, că eu merg iaca pe 90 și mai bine eu mă hodineam și el...
  sursa: cursbnm.md