fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

De câte ori a fost solicitată săptămâna trecută ambulanța în țară

Citește și:

Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMU) a înregistrat 14.791de solicitări.

Astfel, în perioadă 23-29 martie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3.124 persoane cu urgențe cardiovasculare. Urgențele neurologice au constituit 1.792 de cazuri.

Tot săptămâna trecută, 4.898 pacienți, dintre care 832 copii au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară. Urgențele respiratorii au constituit 3.268 solicitări, printre care 1.785 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute, dintre care 581 la copii.

Totodată au mai fost înregistrate 52 solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care șapte cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon, 15 intoxicații cu medicamente și 13 intoxicații alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Problema gunoiului din Bălți putea fi rezolvată mai repede. Era nevoie doar se semnătura primarului

Lupta în criza gunoiului la Bălți continuă. Președinții fracțiunilor politice din consiliul municipal îl acuză pe primarul Alexandr Petkov...

Omorul de la Rîșcani din 2008. Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce împreună cu iubita a omorât soțul femeii...
  sursa: cursbnm.md